Celler Pardas – Sumoll Rosat 2009


Sumoll Rosat 2009

Presentació:

Fruit de l’inquietud i el respecte pel nostre passat vitícola i en l’afany d’elaborar vins diferenciats, CELLER PARDAS us pre•senta l´únic vi rosat elaborat amb la varietat autòctona sumoll, raïm darrerament rebutjat com a vulgar i aspre, en franca de·cadència i a punt de desaparèixer, només pot expressar el seu potencial amb una viticultura austera, de qualitat, de baix rendiment i una enologia molt acurada i respectuo·sa amb el raïm. A PARDAS no entenem el rosat com una transició de vi blanc a vi negre, sinó com un món propi en si mateix. Tant per la seva concepció, com per la seva producció, el Sumoll Rosat el considerem un vi de terroir.

Nota de tast: Color Vermell viu i net típic de la varietat sumoll.

A causa de la seva finor i complexitat no el taste per sota de 10 graus.

Nas balsàmic (anís) amb fons marinat. Marcat com·ponent vegetal (espàrrecs i bròquil, molta regalèssia i un xic de fonoll) i mineral (cendra i carbó). En el seu primer estadi de joventut, molta fruita vermella, sempre dins l’àmbit mediterrani: cireres de pastor, magranes, maduixes i móres i, tot plegat, embolca•llat de ginebró i de pell de taronja.

Boca: Sorprèn la seva gran entrada, untuositat i durada. Ara trobem fruita més exuberant: síndria, cirera madura i grosella, acompanyada de iogurt i notes de pastisseria.

Sensació final amargosa, seca i àcida 100% sumoll que neteja la boca i convida a beure més. Retrogust molt fresc i persistent.

Gastronomia:

Deixant a banda tristos prejudicis, el Sumoll Rosat es mereix com cap altre ser més present a taula per la seva personalitat i gran polivalència culinària: el Sumoll no és un vulgar Rosat piruleta, és un Rosat de terrer.

Com a aperitiu no té rival: en algun punt inconcret dins el domini dels Pinots Menieurs, el Bitter i el Campari.

A taula: anxoves, amanida de tomàquet amb moz·zarella o feta amb alfàbrega i orenga; amanida de formatge de cabra calent.

Amb vinagretes: empedrat de mongetes o llenties. Plats de pasta amb moltes espècies.

Gran amic del bacallà amb samfaina i del salmó. Formatge d’ovella fresc. Steak tartar.

font: viu l’oci

Celler Pardas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s