Atrium Cabernet Sauvignon 2006


Bodegues Torres ha llançat al mercat l’Atrium Cabernet Sauvignon, elaborat amb un 85% de Cabernet Sauvignon i un 15% de Tempranillo procedent de vinyes de la DG. Penedès.

Amb aquest nou vi es completa la trilogia Atrium (formada pel reconegut Atrium Merlot i l’Atrium Chardonnay, llançat al mercat l’agost passat). Una línia de vins joves, amb menor temps en bóta per fer ressaltar les notes fruiteres, més concorde amb les noves tendències culinàries que busquen una menor complexitat gastronòmica.

El seu nom, Atrium, prové de les antigues cases romanes, i fa referència a l’habitació on es tocava música, es menjava i es gaudia dels vins. Les notes musicals que s’aprecien a l’etiqueta provenen de la Flauta Màgica de W.A. Mozart.

El primer any d’Atrium Cabernet Sauvignon presentat al mercat és la 2006 (un any excel·lent quant a qualitat del raïm del Penedès). Després d’un període de maceració de 2 setmanes, i aproximadament 8 dies de fermentació a una temperatura de 28ºC, el vi va rebre una criança de 12 mesos en bótes de roure francès (30% nou).

Atrium Cabernet Sauvignon pot adquirir-se en botigues especialitzades en format de 750, amb un P.V.P. aproximat de 9,65 Euros.

Atrium Cabernet Sauvignon 2006

DO: Penedès

Varietats: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Tempranillo

Epoca de vendímia:

Cabernet Sauvignon (A partir del 27 de setembre)

Tempranillo (A partir del 18 de setembre)

Elaboració:

Temps de maceració: 15 dies

Temps de fermentació: 7-8 dies

Temperatura de fermentació: 28-29ºC

Criança:

Bóta de roure Francès durant 12 mesos (30% roure nou)

Dades tècniques:

Grau alcohòlic: 14%

pH: 3,57

Acidesa total: 5,2 g/L (tartàric)

Ben conservat millorarà en els pròxims: 8-10 anys.

Nota de tast: Obrir una ampolla d’Atrium és gaudir d’una simfonia d’aromes intenses i sensuals. Les notes de confitures, fruits negres i pa torrat formen un acord vibrant, escrivint així una màgica partitura.

Gastronomia: Perfecte amb embotits, arrossos de verdures i paelles, així com receptes de carn i cacera, sense oblidar els formatges. Servir a 17ºC.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s