Jean Leon Cabernet Sauvignon Reserva 40 ANIVERSARI


Cellers Jean Leon presenta l’anyada 2003 del seu Cabernet Sauvignon Reserva en una única edició per a col·leccionistes, una ampolla gravada a mà, de la qual s’han produït 50.000 unitats.

(Microsoft PowerPoint - Presentaci363 JL CS R.ppt)

DO: Penedès

Varietats: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc

Època de verema: Cabernet Sauvignon (22 de Setembre de 2003) Cabernet Franc (28 de Setembre de 2003)

Edat de les vinyes: Cabernet Sauvignon 36 anys, Cabernet Franc 31 anys.

Elaboració:

Temps de fermentació: 18 dies aproximadament

Tipus de fermentació: Fermentació a temperatura controlada en tancs d’acer inoxidable, maceració de les pells i fermentació malolática.

Criança: Criança durant 18 mesos en barriques de roure francès i americà de 225 Lt., seguida d’una criança en ampolla de mínim 2 anys.

Data d’embotellat: Agost de 2005

Temps d’envelliment en ampolla: 24 mesos

Dades tècniques:

Grau alcohòlic: 13’5%

Ben conservat millorarà en els pròxims: Fins a 2018

Formats disponibles: 75 cl.

Comentaris del productor: Color vermell cirera, amb rivets evolucionats color teula. En nas destaquen les seves notes a fruites confitades, prunes i passes sobre un fons d’aromes torrades i espècies deguts a la seva criança en barrica. En boca destaca per la seva suau entrada, el seu elevat volum i la seva suau tanacitat de desenvolupament. En el darrera gust es mantenen els records a torrats i espècies que van desapareixent lenta i pausadament.

Gastronomia: Bon acompanyant de carns vermelles i a la planxa com les costelles d’anyell o la carn a la brasa.

Temperatura de servei: entre 16 i 18ºC.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s