Cloenda de la ruta del Xató 2008-2009


Finalitza la 12èna temporada gastronòmica del xató

El dilluns 18 de maig, es va celebrar el tradicional sopar de cloenda de la Ruta del Xató, que marca el punt final a la temporada gastronòmica d’aquest plat típic de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, i que ha comptat amb la participació dels diferents col·lectius que en formen part: Ajuntaments, gremis d’’hostaleria i restauradors.

La 12èna temporada de la Ruta del Xató, que es va iniciar el 19 de novembre, finalitza amb unbalanç molt positiu, tant d’assistència a les xatonades populars, com en la difusió assolida a nivell de Catalunya i Espanya, que ha permès consolidar de manera important aquest producte al territori del que és originari (les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf). S’han celebrat 7 xatonades populars, a les quals s’han repartit quasi 14.000 racions de xató, entre persones vingudes de destinacions molt diverses.

Entre els objectius d’aquesta 12ª temporada es va marcar la potenciació del turisme gastronòmic de la Ruta del Xató, ideant una sèrie d’escapades temàtiques, que relacionen la oferta turística del territori amb el xató, i que han permès potenciar el turisme en el territori del xató.

Per donar a conèixer les novetats de la temporada, es va crear un nou lloc web, en el qual els visitants poden organitzar-se la visita al territori del xató, combinant les escapades temàtiques que proposem amb la degustació del xató en algun dels restaurants adherits a la Ruta, que ha comptat amb un gran nombre de visites i de consultes.

El sopar de cloenda, del 18 de maig, ha servit per passar el relleu de representació de la Ruta del Xató, que ha passat de les mans de la Xef Montse Estruch a Oriol Llavina, propietari dels restaurants El Cigró d’Or de Gelida i El Mercat de Vilafranca del Penedès, i guardonat amb el premi al millor cuiner de l’any en el Fòrum Gastronòmic de Girona.

De cara a la temporada 2009-2010, es proposa continuar en la línia de potenciar el turisme gastronòmic del xató, conjugant les ofertes turística i gastronòmica del territori. Per això, es donarà la possibilitat d’adherir-se a la Ruta del Xató, a més dels restaurants de la zona, a altres agents turístics. La temporada que finalitza ja ha comptat amb l’adhesió de 90 restaurants i s’espera ampliar aquesta xifra de cara a l’any vinent.

El sopar de cloenda es va celebrar a La Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues amb un magnific aperitiu de venvinguda i un molt acurat menú tal com ja es caracteristic en aquest establiment.

montse-i-oriol2.jpg

Montse Estruch passa el relleu de representació de la Ruta del Xató a Oriol LLavina

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s