Estrella Damm apta per a celíacs ara es diu DauraDaura

 

 

EtiquetaDaura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, maig 2009

Damm ha decidit canviar el nom de l’Estrella Damm apta per a Celíacs pel de DAURA, un nom universal que duu implícits els atributs de la cervesa. Aquesta renovació es deu a la necessitat de contar amb un nom i marca únic a nivell internacional, que permeti als celíacs evitar confusions amb altres productes no autoritzats per al seu consum.

En l’actualitat, la majoria de marques comercials no estan clarament etiquetades, pel que poder determinar si un producte conté o no gluten constituïx la major preocupació dels més de 40.000 celíacs diagnosticats a Espanya.

DAURA conserva intactes totes les característiques d’Estrella Damm Apta per a Celíacs llançada en 2006 i guardonada amb el Premi a la Millor Cervesa sense Gluten en els World Beer Awards 2008, mantenint el mateix sabor i respectant les propietats de les cerveses tradicionals, a més de contenir uns nivells de gluten per sota de 6 ppm (molt per sota de les 20 ppm considerades pel Codex Alimentarius com acceptables per al seu consum pels celíacs).

Els celíacs 

La malaltia celíaca és una patologia crònica autoinmune causada per la ingestió de gluten en persones genèticament predisposades, el que els provoca una atròfia en la paret intestinal impossibilitant l’absorció dels nutrientes. Es manifesta mitjançant símptomes gastrointestinales (diarrea, distensió abdominal, pèrdua de pes) i extraintestinales (anèmia, osteoporosis, trastorns neurológicos), podent existir formes asintomáticas o amb un únic símptoma.

El Compromís Social de Damm 

En el seu compromís amb les persones, Damm treballa contínuament per a acostar la cervesa als col·lectius que no poden prendre-la. Exemple d’això són la cervesa sense alcohol més baixa en calories del mercat, Free Damm i el projecte per a aconseguir una nova cervesa apta per a celíacs. Per a desenvolupar aquest producte, Damm va contar amb el suport de la Unitat de Gluten del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC per a convertir la cervesa en un producte accessible per a tot tipus de persones, inclosos els celíacs.

Damm inicia la seva activitat empresarial en 1876 quan funda a Barcelona la seva primera fàbrica de cerveses. La companyia posseïx a més una xarxa de plantes dedicades a la producció i envasat de begudes en tota Espanya. Damm és l’empresa amb més tradició cervecera del nostre país i al mateix temps aposta de forma decidida per la innovació i la qualitat. Aquest plus diferenciador queda reflectit en els nous productes i envasos que cada any es presenten en el mercat.


Anuncis

2 responses to “Estrella Damm apta per a celíacs ara es diu Daura

  1. Retroenllaç: El meu món » Arxiu » Hasta siempre, Comando Gluten

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s