L’osteoartrosi


osL’osteoartrosi és una malaltia que afecta les articulacions, com els malucs, els genolls i la columna vertebral. De vegades es denomina artritis per “desgast”. L’osteoartrosi apareix quan els cartílags de les articulacions es fan malbé o es desgasten. Generalment, l’osteoartrosi afecta els majors de 50 anys. Tanmateix, en alguns casos els joves també poden veure’s afectats, com a conseqüència d’una lesió o d’una altra malaltia de les articulacions. No existeix una cura per a l’osteoartrosi, però es poden alleugerir els símptomes amb diversos tractaments.

Els símptomes

L’osteoartrosi pot progressar en un inici sense donar molèsties, però amb el pas del temps es poden presentar dolor, rigidesa, limitacions progressives al moviment i deformitat degut a l’engruiximent de les articulacions afectades. Això no és estrany, encara que cal consultar al metge si les articulacions s’inflen o s’engrandeixen massa, ja que pot deure’s a un altre tipus d’artritis.

Les causes

Es desconeix la causa exacta de l’osteoartrosi, encara que existeixen diversos factors que contribueixen a l’evolució de la malaltia. Les investigacions de l’osteoartrosi han demostrat que l’obesitat exerceix una pressió excessiva en les articulacions. L’osteoartrosi pot aparèixer en una articulació que ha sofert danys previs a causa d’una lesió, operació o d’una altra malaltia.

Una altra causa és la subluxació. La subluxació és quan una o més vèrtebres o ossos es desplacen de la seva posició natural. Aquest tipus de trastorns empresonen els nervis, desencadenant múltiples problemes físics i reduint la mobilitat articular, ja que afecten directament la biomecànica corporal. Els resultats d’un estudi* teoritzen que el manteniment òptim de la funció articular o moviment i la correcció de disminució de la funció o la fixació, té com a resultat una disminució conjunta de la malaltia degenerativa (l’osteoartrosi) o artritis.

El tractament

Tanmateix, existeixen diversos medicaments, tractaments i aparells per a l’osteoartrosi. Moltes persones prenen analgèsics o calmants potents, però aquests només alleugereixen el dolor i no tracten la causa que el genera.

Actualment, la gent s’estima més no prendre medicaments –pels seus efectes secundaris– i eviten, en la mesura que poden, les intervencions quirúrgiques. És per això que cada vegada més gent confia en la quiropràctica.

Els doctors en Quiropràctica cursen 6 anys d’estudis universitaris, la qual cosa significa que compten amb els mateixos coneixements científics que els doctors en medicina.

Un doctor en Quiropràctica és l’especialista en el tractament de les subluxacions que poden causar o augmentar el procés degeneratiu. La quiropràctica consisteix a realitzar moviments molt precisos (ajusts) i alhora suaus amb les mans. El propòsit de l’ajust és normalitzar les relacions articulars a l’espina dorsal o a les extremitats. L’ajust canvia la mecànica de les articulacions i,amb repetició, estableix la funció nerviosa, muscular i articular correcta en alleugerir el dolor associat a l’osteoartrosi. Aquest tractament és recomanat com a prevenció, també en persones més joves. Si les articulacions funcionen òptimament, el procés degeneratiu és més lent.

Per a més informació sobre la quiropràctica podeu trucar a la nostra consulta o consultar la pàgina web de l’Associació Espanyola de Quiropràctica:http://www.quiropractica-aeq.com/

Bret Herz

Doctor en Quiropràctica

Fundador de Quiropràctica Penedès

Tel. 93 892 15 50

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s