L’homeopatia en els animals


 

gos2Què és l’homeopatia? L’homeopatia és una forma de tractament.

Al nostre país és encara una terapèutica poc coneguda. Tot i que la gran majoria de persones coneixen la paraula “homeopatia” aquesta acostuma a ser associada a una teràpia alternativa sense base científica ni mètode sobre el qual sustentar-se. Però això no és així. A molts països de la Comunitat Europea, és considerada una forma més de tractar els malalts; fins i tot, els medicaments homeopàtics entren per la Seguretat Social i és molt freqüent prescriure tractaments homeopàtics als animals, ja siguin de companyia, de granja, o d’abast.

L’homeopatia va ser descoberta a finals del segle XVIII pel doctor alemany Samuel Hahnemann, un metge avançat al seu temps que, frustrat pels “mals resultats” que la medicina convencional (o al·lopatia) tenia sobre els seus pacients va voler posar en pràctica una realitat biològica ja coneguda per Hipòcrates. Aquesta realitat biològica és la base de l’homeopatia i s’anomena Llei de la Semblança, la qual significa que tota substància capaç de provocar símptomes de malaltia a un individu sa és també capaç, en dosis molt petites, de tractar aquests símptomes en un individu malalt.

Els remeis o medicaments homeopàtics es fabriquen a partir de substàncies existents a la natura. N’hi ha de 3 tipus: els d’origen vegetal, que s’obtenen a partir de les plantes, arbres o arbusts; els que provenen dels minerals (sílice, fòsfor, carbonat càlcic…); i els orgànics, que provenen dels éssers vius. Aquest origen natural (no són productes químics) els hi confereix un dels seus grans avantatges: no tenen efectes secundaris!

L’altre gran avantatge d’aquests remeis és que per curar utilitzen la pròpia capacitat de reacció de cada individu; és a dir, estimulen les defenses innates que cada organisme té per ell mateix per lluitar contra qualsevol tipus d’agressió externa, amb l’objectiu que el cos malalt recuperi el seu equilibri. 

Això és vàlid per a molts tipus de malalties: malalties infeccioses, disfuncions dels òrgans interns, al·lèrgies, alteracions del comportament, problemes físics degut a l’edat avançada… en la seva fase aguda o crònica.

Així doncs, l’homeopatia és un sistema integral de medicina que pretén fomentar la salut integral, reforçant la capacitat natural del cos per curar-se ell mateix. L’homeopatia no proposa tractaments per a malalties, sinó que ofereix tractaments per a individus malalts.

Com es prescriu un tractament homeopàtic?

L’homeòpata ha de conèixer molt bé els remeis per poder trobar el que més s’assembla a l’individu malalt, en funció de com és l’individu i de com reacciona el seu organisme enfront la malaltia; presentant uns o altres símptomes. S’escull el remei o els remeis adients i s’instaura el tractament.

Els gossos i els gats són molt sensibles als remeis homeopàtics i la resposta al tractament acostuma a ser molt ràpida i favorable.

Per als que teniu animals a casa, us animo, doncs, a que, el proper cop que el vostre gos o gat es posi malalt, proveu aquesta terapèutica tan eficaç, ràpida i sense efectes secundaris!

Gemma Hervàs. Veterinària.

www.gemmahervas.com

consultesgh@gmail.com


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s