Mas Comtal


 

logo-color.jpg

 

Mas Comtal és una masia de l’Alt Penedès, bastida a l’entorn d’una vella torre romana del segle II d. de C. de la qual en queda com a testimoni un elegant arc.

La seva pertinença al Casal Comtal Barceloní, als seus inicis del segon mil.lenni, fou l’origen de l’actual nom de MAS COMTAL.

El seu estatus de propietat agrícola familiar, al igual que a la resta de les de Catalunya, comença a les darreries del segle XV. Des d’aquesta època pertany a la mateixa família, que des de mitjans del segle XIX porta el cognom de MILA.

A la propietat s’han elaborat vins des de temps immemorials. De la mateixa manera que a la resta de les propietats del Penedès des del darrer quart del segle XIX, l’activitat principal ha estat el conreu de la vinya, elaborant vins pel comerç a l’engròs i produint raïm per l’elaboració de caves. 

A partir de 1.993 comença una nova singladura amb l’elaboració de vins de qualitat en la qual tot el procés vitícola i enològic es realitza a la mateixa propietat.

 

A part de posar èmfasis en la qualitat del producte controlada desde l’obtenció de la  matèria primera fins que arriba a les mans del consumidor, volem garantizar una sensibilitat i respecte amb el medi que ens envolta així com en l’elaboració  dels vins. És per això que ens hem adherit a les normes de producció de vi ecològic per tal de poder oferir en un curt període de temps tots els nostres productes amb el segell de vi orgànic, o el que es el mateix, vi ecològic.

mascomtalmasia.jpg

 

Clima :  Mediterrani sec. Una pluviometria escaça d’uns 550 litres/m2 concentrades entre primavera i tardor. L’efecte regulador tèrmic del mar no deix de sentir-se, doncs ens trobem a una distància de tant sols 20 Km de la costa del Garraf.

Els estius són bàsicament molt calurosos encara que a partir de mitja tarda aquesta alta temperatura es veu apaivagada per la brisa del mar.

Sòl :  Un total d’unes 40 hectàrees configuren el conjunt de parcel.les cultivades.

Totes elles del tipus  Calcàrea – Argilosa de textura Franca.

Les vinyes tenen una edat que oscil.la entre els 10 i 30 anys.

Cultiu :

No s’utilitzen herbicides.

No s’adoben les vinyes químicament des del 1982. Tant sols s’utilitza la pròpia matèria orgànica obtinguda de la poda. (Es tritura la fusta obtinguda de la poda que s’escampa per la vinya com a forma d’adob orgànic).

En cas de la necessitat de controlar plagues i malalties només s’utilitzen els productes autoritzats per la CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica)

Entre maig i juny es dur a terme una poda en verd de forma manual. I és entre agost i setembre que  s’efectua una extracció  manual de fulles per tal de assegurar una bon estat  sanitari i maduració del raïm.

 

mascomtalvins.jpg

 Mas Comtal, 1 08793 Avinyonet del Penedès (BARCELONA) – SPAIN    mascomtal@mascomtal.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s