Teràpies pel benestar – fengshui


 

zen.jpg

Harmonia i benestar gràcies al fengshui

 

El fengshui va néixer a la Xina, a la regió del riu Iang-Tsé fa més de 4.000 anys. A través de l’observació de la natura i la seva influència en la vida de les persones es va crear una disciplina que segueix sent vàlida en els nostres temps.

 

El principal objectiu del fengshui és millorar la qualitat de vida a través de l’espai i la decoració; és l’art de col·locar cada cosa al seu lloc. No és estrany que una persona es trobi bé en una habitació i malament a la del costat. La fita del fengshui és descodificar l’íntima relació que lliga l’home amb l’entorn i que afecta l’equilibri emocional.

 

Tots els éssers humans ens veiem afectats pel que ens envolta: l’estructura d’un edifici, els colors, la llum o les formes d’un moble. Tots aquests elements poden incidir directament en la salut emocional de les persones. Per tot això, la disciplina del fengshui està revolucionant la forma d’ubicar l’home en el seu entorn: explicant com harmonitzar la llar mitjançant l’aplicació de secrets xinesos milenaris, establint la millor forma de disposar les diferents parts de la casa, i oferint els remeis per fer útil allò que l’estructura no permet canviar, com ara una porta, i per aprofitar millor l’espai o alguna estança concreta d’acord amb l’energia que flueix.

 

Aquests principis bàsics, sobre els quals cal dissenyar la decoració i distribució del mobiliari, proporcionaran un ambient que transmetrà harmonia i benestar. No només a la llar, sinó també a l’oficina, al lloc de treball o, fins i tot, en una sala d’espera s’ha de configurar un ambient còmode i de relax.

 

El fengshui és un llenguatge de símbols, interpreta la forma d’una casa, la posició d’un mirall o d’un llit i la seva relació amb l’estat d’ànim de les persones. En resum, és una forma d’harmonitzar la vida de l’home amb la natura que de vegades aconsegueix canvis radicals i, d’altres, petites millores que augmenten la qualitat de vida de qui les aplica.

 

Marc Juncosa

amb l’assessorament d’Hilda Parisi, autora de Libro y cartas del feng shui

 

article publicat a la revista Calaix de Sastre el 29/02/08


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s