Sindicar’se a contingut RSS / Subscriures a RSS / Feeds


rsslogo.jpg

Això no te res a veure amb receptes, ni gastronomia ni res que s’assembli, però crec que pot ser útil per aclarir la comoditat i utilitat del RSS

Que és un RSS? El RSS (Really Simple Syndication) és un format que permet publicar continguts d’un lloc perquè siguin agregats fàcilment en aplicacions o altres llocs web. És una forma senzilla de mantenir-se informat sobre les novetats d’una pàgina. Els continguts que es publiquen en aquest format consten normalment d’un títol, un resum i un enllaç o URL a la pàgina web d’origen o que conté el text complet. A més, pot contenir informació addicional com la data de publicació o el nom de l’autor del text.

Perquè utilitzar els RSS? Per a mantenir-te actualitzat amb les novetats de cada canal sense haver de navegar pel nostre lloc. D’aquesta manera, si t’interessa el contingut d’una categoria en particular podràs llegir-los des del teu correu o el teu lector favorit al moment de ser publicats. (subscriure’s).

Com puc llegir els continguts RSS? Els RSS són llegits per programaris denominats “Agregadores” o “Lectores de Feeds”, encara que en l’actualitat la majoria dels navegadors, com Mozilla Fiefox, Safari 3.4, Thunderbird, o Opera Mail ja inclouen la possibilitat de llegir aquests continguts. Els lectors de feeds funcionen de forma similar als programes de correu electrònic, però en lloc de consultar una bústia de correu cada cert temps per a prendre els missatges, consulten periòdicament les adreces dels llocs web per a obtenir les últimes notícies disponibles. Els lectors de feeds poden ser aplicacions web o programes instal·lats en la computadora de l’usuari.

Com faig per a agregar els RSS al meu lector preferit? Per a agregar els RSS en el teu lector favorit, simplement has de fer clic en l’cone RSS (Feed on) que es troben en cada pàgina, i després s’obrirà una finestra per a afegir-los als agregadors mes populars.

Si no tens cap lector RSS, et recomano els següents: My Yahoo (especialment si tens un compte en yahoo) Google Reader (especialment si tens un compte en gmail) Microsoft Live (especialment si tens un compte en hotmail).

Puc llegir els RSS des del meu correu? Les noves versions de correu permeten llegir els continguts RSS als quals et vas subscriure en el teu mateix compte de correu, mentre que per a Windows Live Messenger i GMail pots utilitzar els teus comptes de correu per a accedir als seus lectors RSS, sense necessitat de subscriure’t a una nova aplicació o descarregar algun programari al teu PC. (per exemple)

El Sistema Macintosh en la seva versió OSX 10.5 Leopard en el navegador Safari i el seu gestor de correu Mail ja incorporen aquestes prestacions. (Mac)

Resumin, A la pagina principal del bloc (o secciò) hi trobaràs un icona de FEED on , entrades, clica·l i et portara a una pagina amb la capçalera de color blau, veuràs abaix a la dreta un apartat que diu Acciones: i més abaix Suscribirse en …(el gestor de correu), clica sobre ell i s’obrira el teu gestor de correu, es crearan les entrades en RSS, ara cada vegada que hi facin insercions al bloc (o secció) les rebràs immediatament.

Si el teu gestor de correu no te aquesta utilitat, també et pots subscriure en el navegador, Firefox o altre, veuràs a dalt de tot a l’adreça de la pagina i a la dreta aquest icone RSS taronga o blau, clica sobre ell i et subscriuras en el teu navegador.

rsslogopetit1.jpg

Salut! i bon profit…


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s