Melmelada de cireres


Tomada en Sant Martí SarrocaCataluña (Ver más fotos aquí)
41°23′ 14″ N, 1°36′ 45″ E

Ingredients: 
1 kg de cireres 
250 g de sucre 
1 branca de canyella 
1 copa de licor (moscatell, o vermut, o orujo blanc, o cointreau). 
 
Elaboració: 
Traieu els pinyols de les cireres i deixeu-les reposar dins d’una una cassola, durant uns minuts, perquè deixin anar el suc, Afegiu-hi la canyella, el sucre, el licor, removeu bé i deixe-ho coure fins que les cireres quedin toves (aproximadamente uns 20 minuts).Tasteu la melmelada perquè estigui al punt de dolça i si la preferiu més fina, bateu-la una mica.Deixeu-la refredar, envaseu-la en pots de vidre, tapeu-los bé i guardeu-los al frigorífic. Procureu que els pots quedin ben plens, sense aire dins, encara que no calgui coure’ls al bany maria. 

5 responses to “Melmelada de cireres

  1. Ei… he probat de fer la recepta i és molt fàcil! m’ha quedat molt bé (encara falta probar-la en fred, però crec que ha quedat prou digne… per ser la primera vegada). Jo li he ficat brandy en comptes de conyac o moscatell. Al final m’ha quedat molt de suc del fet de bullir les cireres i l’he tret perquè la melmelada no quedés tan líquida. Alguna sugerència del que puc fer amb el suc…. gelatina de cirera? pa de pessic de cirera? vinegreta de cirera? musse…

    Gràcies…

    Litus!

  2. molt bo, totes les confitures son bonissimes. per cert, lo de vermut, pot ser martini blanc? no, oi?

    • Evident-ment, el licor pot ser de diferents gustos, però aconsellaria sempre licors dolços, i una mínima quantitat, a més si han de menjar-ne els menuts cal tindre-ho en comte.

  3. Hola, soc la Magda Alsina , de Hotel Restaurant Cal Nen, de Berga. També segueixo la vostra reepta., Jà diré, com m’ha quedat..!!!-
    Gràcies..

  4. Estic a Australia, convisquent amb una familia provinents de Taiwan. Avui els hi he proposat de fer-li’s mermelada de cireres que acabo de collir. Resultat: s’estan llepant els dits! Gracies per la recepta!
    Marta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s